środa, 9 kwietnia 2014

Diabelskie jajka

Mimo blogowania, święta obchodzę raz w roku i tutaj umieszczam tylko to, co sprawdziło się rok temu. Zamiast tradycyjnych jajek z majonezem przygotowałam diabelskie jajka. Proste w wykonaniu, a na pewno urozmaicą wasze wielkanocne stoły :).
Diabelskie jajka
Składniki:
- 6 jajek ugotowanych na twardo
- 3 łyżki majonezu
- 3 łyżeczki musztardy Dijon
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 plaster boczku
- sól, pieprz, bazylia czosnek granulowany, papryka ostra
- papryka słodka do posypania

Jajka przekrój wzdłuż na pół. Żółtka wyjmij i przełóż do miski. Do żółtek dodaj majonez, musztardę, sok z cytryny i pokrojony w kostkę boczek. Dopraw solą, pieprzem i przyprawami. Dokładnie wymieszaj, najlepiej do kremowej konsystencji. Przygotowaną masą wypełnij białka, posyp papryką słodką.

 Wielkanocne Smaki - edycja IV

5 komentarzy:

  1. Mmm wykorzystam pomysł ;) Diabelskie jajka - świetnie brzmi ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetnie wyglądają, u mnie akurat też jajka, więc zapraszam jeśli masz ochotę http://wenus-lifestyle.pl/2014/04/jajka-faszerowane-na-wielkanoc/

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo pomysłowo to wymyśliłaś, przepis prosty i smaczny. Pozdrawiam :))

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarz i zapraszam do obserwowania :)
Anonimie, proszę podpisz się, chociaż imieniem ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...