wtorek, 18 września 2012

Pita z kurczakiem i kurkami

Obiad musi być szybki do zrobienia, więc niestety często posiłkuję się półproduktami. Oto jeden z takich obiadów :)


Składniki (dla 4 osób):
- 2 filety z kurczaka
- duża garść kurek
- kilka garści mixu sałat
- szklanka kukurydzy
- kilka łyżek jogurtu naturalnego
- 6 pit
- olej rzepakowy
- sól, pieprz do smaku, przyprawy: tymianek, bazylia, papryka słodka, ostra, czosnek granulowany


Kurczaka pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzany olej, dodać przyprawy. Podsmażać kilka minut. Dodać umyte kurki. Zmniejszyć gaz, mieszać. Poddusić przez ok. 10 minut, co chwilę mieszając. Dodać jogurt naturalny, wymieszać dokładnie, ewentualnie doprawić. Pity podgrzać. Dodać sałatę, na to kukurydzę i sos kurczakowo-kurkowy.
Przepis brał udział w akcji Kuchnia 24/7

6 komentarzy:

  1. przekonał mnie ten dodatek kurek. Jem ich ile się da, bo nie będą długo dostępne :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Też czasem jadam obiady na wariata. Taki zjdałabym bez wahania.

    OdpowiedzUsuń
  3. Fajny domowy fast food, pomysł z kurkami podoba mi się najbardziej :)

    OdpowiedzUsuń
  4. musze w koncu kupic kurki! ^^

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarz i zapraszam do obserwowania :)
Anonimie, proszę podpisz się, chociaż imieniem ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...