Jeśli macie dość gotowanego kalafiora z bułką tartą, warto spróbować go w jego najprostszej postaci - świeżego. Kiedy pierwszy raz spróbowałam tej surówki, nie miałam pojęcia z jakiego warzywa jest zrobiona. Ciekawy dodatek do grilla, ale też do tradycyjnych obiadów :)
Składniki (dla 4 osób):
- mały kalafior
- 2,3 łyżeczki chrzanu
- 1 czubata łyżka majonezu
- 4 łyżeczki jogurtu naturalnego
- sól i pieprz do smaku
- garść pokrojonego kopru
Taka sałatka, że to właściwie tylko jedno warzywo, a chrzan pewnie i tak wnosi zdecydowany smak :) Fajna!
OdpowiedzUsuńdariawkuchni.blogspot.com
Surowy kalafior... hmmm ciekawe :)
OdpowiedzUsuńMianowałam Twojego bloga do Liebster Blog Award - http://jusia-part1.blogspot.co.uk/
Pozdrawiam
Jusia :)