- 12 gotowych taco
- 1 filet z kurczaka
- 1 cebula
- kilka pieczarek
- opakowanie pomidorków koktajlowych
- kilkanaście oliwek czarnych i zielonych
- pół główki sałaty masłowej
- kilkanaście rzodkiewek
- szczypiorek
- przyprawy
Sos jogurtowo-czosnkowy
- jogurt naturalny
- łyżeczka majonezu
- łyżeczka rozdrobnionego czosnku
- sól, pieprz, bazylia
Cebulę pokroić na półplasterki, pieczarki na drobne kawałki, kurczaka pokroić na kawałki i przyprawić ulubionymi przyprawami. Podsmażyć cebulkę, po dwóch minutach dodać pieczarki, kurczaka i poddusić aż kurczak będzie gotowy. Rzodkiewki i oliwki pokroić na plasterki, pomidorki koktajlowe na pół, szczypiorek na drobne kawałki. Sałatę porwać na kawałki. Taco wstawić na 4 minuty do rozgrzanego piekarnika. Wymieszać dokładnie składniki na sos. Taco wypełnić 2 łyżkami podgrzanego farszu, oliwkami, sałatą, pomidorkami, rzodkiewką. Polać sosem i posypać szczypiorkiem.
Przepis brał udział w akcji Pomidorowe inspiracje
Taco niesamowite. Bardzo lekkie i pyszne, polecam :)
OdpowiedzUsuń