Ciekawe połączenie smaków, dla małych i dużych odkrywców :)
Składniki (4 porcje):
- 100 g fety
- 1 szklanka kuskusu
- 1 granat
- 1 czerwona cebula
- garść prażonych płatków migdałów*
- pół cytryny
- oliwa
- sól, pieprz, zioła (np. bazylia, oregano), słodka papryka
Kuskus przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cebulę drobno pokroić, fetę rozdrobnić. Granata najlepiej przekroić na ćwiartki i z nich wycisnąć pestki, które użyjemy do sałatki**. Do kuskusu dodać przygotowane wcześniej składniki oraz płatki migdałów. Delikatnie wymieszać, skropić cytryną i oliwą. Doprawić, ponownie delikatnie wymieszać.
*Prażymy na suchej patelni, ale bardzo krótko (łatwo jest je przypalić)
**Na początku może to być bardzo brudna robota...Lepiej się na to przygotować i odpowiednio się ubrać ;)
wszystkie składniki bardzo lubię
OdpowiedzUsuńświetne połączenie
dla odważnych? poproszę! :)) brzmi smacznie!
OdpowiedzUsuńo o o ooooo ;)
OdpowiedzUsuńDziękuję za nominację do VBA. Również Cię nominuję.
OdpowiedzUsuńŻyczę udanej zabawy sylwestrowej i pozdrawiam!
Dietetyczna Siostra ;)