niedziela, 30 grudnia 2012

Sałatka z kuskusu, pestek granatu, fety, płatków migdałów i czerwonej cebuli-dla odważnych;)

Jak napisałam w temacie, jest to sałatka odważnych.
Ciekawe połączenie smaków, dla małych i dużych odkrywców :)

Składniki (4 porcje):
- 100 g fety
- 1 szklanka kuskusu
- 1 granat
- 1 czerwona cebula
- garść prażonych płatków migdałów*
- pół cytryny
- oliwa
- sól, pieprz, zioła (np. bazylia, oregano), słodka papryka

Kuskus przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cebulę drobno pokroić, fetę rozdrobnić. Granata najlepiej przekroić na ćwiartki i z nich wycisnąć pestki, które użyjemy do sałatki**. Do kuskusu dodać przygotowane wcześniej składniki oraz płatki migdałów. Delikatnie wymieszać, skropić cytryną i oliwą. Doprawić, ponownie delikatnie wymieszać.

*Prażymy na suchej patelni, ale bardzo krótko (łatwo jest je przypalić)
**Na początku może to być bardzo brudna robota...Lepiej się na to przygotować i odpowiednio się ubrać ;)
Awangarda Smaku

4 komentarze:

  1. wszystkie składniki bardzo lubię
    świetne połączenie

    OdpowiedzUsuń
  2. dla odważnych? poproszę! :)) brzmi smacznie!

    OdpowiedzUsuń
  3. Dziękuję za nominację do VBA. Również Cię nominuję.
    Życzę udanej zabawy sylwestrowej i pozdrawiam!
    Dietetyczna Siostra ;)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarz i zapraszam do obserwowania :)
Anonimie, proszę podpisz się, chociaż imieniem ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...