poniedziałek, 30 lipca 2012

Pasta z bobu

Uwielbiam żółte sery, szczególnie te z dziurami, jednak czasami warto od nich odpocząć i zrobić sobie pastę kanapkową. Była cieciorkowa, soczewicowa... tym razem padło na pastę z bobu. Polecam wszystkim fanom tego warzywa :)

Składniki:
- 250 g bobu
- kilka plastrów suszonych pomidorów
- ząbek czosnku
- kilkanaście czarnych oliwek
- 1/4 szklanki oliwy z oliwek/oleju/ oleju z suszonych pomidorów
- sok z ćwiartki cytryny
- sól, pieprz do smaku

Ugotowany bób ( jeśli lubimy skórkę, nie obieramy), oraz wszystkie inne składniki wrzucamy do malaksera z ostrzem. Blendujemy tak długo, aż konsystencja nas zadowoli ;)

Przepis brał udział w akcji: Warzywa Strączkowe - Edycja Letnia

1 komentarz:

  1. Uwielbiam bób! W takim wydaniu musi smakować pysznie;) Dziękuję za zgłoszenie w akcji

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarz i zapraszam do obserwowania :)
Anonimie, proszę podpisz się, chociaż imieniem ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...